Domov » Novice » To soboto bo na Ptuju veliko dogodkov

To soboto bo na Ptuju veliko dogodkov


Za obiskovalce našega mesta bo sobota, ki je pred nami z raznovrstnim programom poskrbela, da jim ne bo dolgčas vse od ranega dopoldneva do poznih večernih ur. Že od dopoldanskih ur naprej se bo namreč na Mestnem trgu odvijala pred tednom dni odpovedana Odprta kuhna. Edinstvena, zdaj že tudi Ptujčanom dobro poznana in med njimi pripoznana kulinarična tržnica,  ki je prava zakladnica domače slovenske kuhinje, sodobne kulinarike, eksotičnih okusov daljnih dežel in butičnih slaščic. Poskrbela bo za nova doživetja, pospremljena z dobrotami najboljših obedovalnic daleč naokoli.

V organizaciji Javnega zavoda Ptuj bodo mestne ulice in trge napolnili poletni ritmi glasbe, ob 10, uri se v MKC Stara steklarska odvija Lutkovna predstava BaBU, ki bo najmlajše gledalce popeljeta v magičen svet, kjer se prepletajo zvok, glasba, ritem, svetloba, barve in oblike. Le pol ure kasneje se bo moč udeležiti vodenja po najstarejšem mestu s turističnim vodnikom. Zbirno mesto je TIC Ptuj na Mestnem trgu 4.

Dan se bo zaključil na mestni tržnici, kjer bo koncert Magnifica kronal 14 dnevno kontinuirano dogajanje glasbenega Festivala Arsana.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 24. julija 2024.)

Na vrh