Domov » Novice » Svetovni dan turizma

Svetovni dan turizma


Najstarejše slovensko mesto se je 27. septembra, na svetovni dan turizma poklonilo mojstru fotografije in Prešernovemu nagrajencu Stojanu Kerblerju.

Stojan Kerbler, ki zase rad pravi, da je »fotograf domačega dvorišča«, je hkrati tudi svetovljan. Njegove fotografije, ki so ga ponesle v svet, so v svet ponesle tudi Ptuj, saj ni zgolj ambasador mesta, temveč tudi njegovega edinstvenega značaja.

S svojo osebno dokumentacijo in avtorskimi fotografijami, leta 2022 podarjenimi Mestni občini Ptuj, je izjemno obogatil kulturno dediščino najstarejšega mesta, vsebine pa so svoje stalno mesto našle v Kabinetu Stojana Kerblerja, ki je del Galerije mesta Ptuj

Na osrednji prireditvi ob svetovnem dnevu turizma je Turistično društvo Ptuj na slovenskem trgu že tradicionalno podelilo priznanja za urejanje najstarejšega slovenskega mesta. Priznanja so prejeli Zveza kulturnih društev Ptuj, Andreja Lah, s.p., družina Breznik, Vošnjakova, GR Browery, Prešernova, Suzana Hojnik, Slovenjegoriška c., Boštjan Napast, Jenkova, Patricija Kovačec, Mestni Vrh, Daniela in Boštjan Dolenc, Krčevina pri Vurgerbu, Nina in Bojana Slavik, Frasova, Alenka Tomanič Žlebnik in Anton Tomanič, Rogaška, Dragica Gašperšič, ob Grajeni, Zdenka Šmigoc, Zagrebška c., Terezija in Ljudmila Paveo, Rogaška c., Silva Klinc, Spuhlja, Tjaša in Grega Zavec, Belšakova, družina Kostanjevec, Spuhlja, OŠ Ljudski vrt, Župančičeva ulica, Ana Gabrovec, K jezeru, Marija in Maks Kekec, Mežanova ulica, Lidija in Majda Kolbl, Jadranska, Verena in Jelko Berlič, Jadranska ulica ter Robert Krajnc, Rogaška cesta.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kroniki, dne 2. oktobra 2024.)

Na vrh