Domov » Novice » Sreda v sredo

Sreda v sredo

V letošnji sezoni je z namenom prebujanja dogajanja v mestu Javni zavod Ptuj zagnal projekt Aktivno mesto pridi v mesto.

Od začetka poletja dalje so srede od pol šeste ure zvečer v starem mestnem jedru rezervirane za predstavitve najrazličnejših dejavnosti športa (spoznavali smo odbojko s pomočjo Ženskega odbojkarskega kluba Ptuj, svoj šport so najmanjšim predstavili ptujski golfisti, opravljanja javnih služb, predstavili so se gasilci PGD Ptuj in delili nasvete kako ravnati v primeru požara različnih vrst, to sredo pa se je v mestu plesalo.

Salsa swing fusion na Mestni tržnici je bil poimenovan dogodek, ki se ga je udeležilo nemalo obiskovalcev. Prostor je oživel z ritmi salse in swinga, gostitelj dogodka je bilo plesno društvo The Swing Brats, ki ga sestavlja skupina plesalcev in plesalk, ljubiteljev swing glasbe in plesa. Namem društva je širiti Swing plesno sceno in nad plesom navdušiti čim več ljudi v Mariboru in okolici, tokrat pa so se predstavili na Ptuju. Aktivne srede bodo še vse do septembra v središču mesta ponujale priložnost, da se spoznate z različnimi športi, se zavrtite ob glasbi in se seznanite z družbeno koristnimi ter rekreacijskimi dejavnostmi.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 16. avgusta 2024.)

Na vrh