Domov » Novice » Predstavitev modelov vrednotenja nepremičnin

Predstavitev modelov vrednotenja nepremičnin


V skladu z Zakonom o množičnem vrednotenju je Geodetska uprava izvedla postopek poskusnega izračuna posplošenih vrednosti nepremičnin. Predlogi modelov vrednotenja so usklajeni z občinami in strokovno javnostjo. Te modele je Geodetska uprava predstavila na javni predstavitvi v Mestni hiši na Ptuju.

Modeli in poskusno izračunane vrednosti so razgrnjene za petinštirideset dni. V tem času imajo vsi lastniki nepremičnin možnost vpogleda v bazo poskusnega izračuna na spletnem portalu Prostor.

V bazo je možno vstopati preko naslova ali identifikacijske številke nepremičnine. V prvem tednu delovanja portala Prostor je bilo veliko zanimanje državljanov o vrednostih nepremičnin.

Če lastnik nepremičnine ugotovi, da so podatki o nepremičnini v katastru nepremičnin neustrezni, lahko sproži postopek urejanja podatkov o nepremičninah v skladu z Zakonom o katastru nepremičnin.

Cilj in namen postopka poskusnega izračuna je, da se lastnik nepremičnine seznani s predlogom novih modelov vrednotenja prek javne razgrnitve predlogov modelov vrednotenja in s poskusno izračunanimi vrednostmi vseh nepremičnin na podlagi novih modelov.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 18. oktobra 2024.)

Dodaj odgovor

Za komentiranje se je potrebno prijaviti.

Na vrh