Domov » Novice » 18. redna seja Mestnega sveta Mestne občine Ptuj

18. redna seja Mestnega sveta Mestne občine Ptuj


V ponedeljek je v veliki sejni sobi mestne hiše na Ptuju potekala 18. redna seja Mestnega sveta Mestne občine Ptuj. Seja, ki je sicer zajemala osemnajst točk dnevnega reda se je zaključila, kot smo že vajeni, izjemno hitro, soglasno in brez razprav. Kljub temu pa velja poudariti vsaj dve točki dnevnega reda. Ena izmed teh – dvig cene vrtca ima neposreden vpliv tudi na občane.

Materialne stroške so sicer z racionalizacijo znižali, a ker je otrok v vrtcu manj se materialni stroški razporejajo na manjše število, kar pomeni višjo ceno. Ta bo na koncu rezultirala v povišanju, ki so ga sprejeli tudi svetniki. So pa v vrtcu odpustili tudi nekaj sodelavk, če jih ne bi, bi tokratni dvig rezultiral v kar 35% povišanju. V letošnjem šolskem letu se bo glede na napovedi in politični razvoj dogodkov aktualne vlade, ki se trenutno pogaja s sindikati cena vrtca najverjetneje še spreminjala.

Na seji so svetniki bili seznanjeni tudi s polletno realizacijo proračuna Mestne občine Ptuj. Ta je bila ob koncu polletnega obdobja zadolžena za 18,9 milijona EUR, v letošnjem letu se ni in se ne bo dodatno zadrževala.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 25. septembra 2024.)

Na vrh