Domov » Novice » Kultura » Razstava o Generalu Maistru

Razstava o Generalu Maistru


Društvo General Maister Ptuj je na mestni tržnici, ob spomeniku Generala Maistra pripravilo razstavo na prostem o življenju in delu tega velikega domoljuba.

V letošnjem letu zaznamujemo 150. obletnico njegovega rojstva in 90. obletnico smrti Generala Rudolfa Maistra. Vlada Republike Slovenije se je spominu in v čast njegovim izjemnim zaslugam za slovenski narod poklonila  z razglasitvijo leta 2024 za leto generala Rudolfa Maistra. Od ustanovitve v letu 2008 si člani društva prizadevajo za razvijanje in utrjevanje domoljubja. Odločili so se, da bodo ob rednem letnem programu v letu generala Rudolfa Maistra pripravili še dodatne aktivnosti, ena izmed teh je prav razstava. V kulturnem programu so nastopili harmonikarski orkester Ptuj, Glasbene in baletne šole Karola Pahorja Ptuj, – Teo Škratek, dijak 1. letnika Gimnazije Ptuj, program umetniška gimnazija, smer gledališče in ter Blažka Markež, dijakinja 4. letnika, program ekonomski tehnik. Razstavo je slavnostno odprla županja MO Ptuj, Nuška Gajšek.

Aktivnosti, ki jih letos izvaja Društvo general Maister Ptuj potekajo v sodelovanju z MO Ptuj, Pokrajinskim muzejem Ptuj-Ormož, Zgodovinskim arhivom Ptuj in Filozofsko fakulteto Univerze v Mariboru. Že prihodnji mesec bo društvo organiziralo še slavnostno akademijo.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 4. oktobra 2024.)

Na vrh