Domov » Novice » Izobraževanje » Prvi šolski dan

Prvi šolski dan


Prvi šolski dan je za 239 prvošolcev ptujskih osnovnih šol prinesel veliko veselja, radovednosti in skrivnosti. Na vseh šolah so ob nagovorih ravnateljic, ravnatelja in županje pripravili zanimive programe za otroke in starše. Slednji so svoje malčke nato spustili v razrede in največ so jih pozdravile učiteljice na Osnovni šoli Ljudski vrt. Tam imajo 75 prvošolcev na matični šoli in 32 prvošolcev na podružnični šoli Grajena.

Osnovna šola Breg je v ponedeljkovem popoldnevu z zanimivo predstavo presenetila otroke in njihove starše. Na šoli na desnem bregu reke Drave so veseli, da imajo vpisanih kar 43 prvošolcev, ki bodo obiskovali dva oddelka.

Lepotica ob Dravi oziroma Osnovna šola Mladika je svoje prvošolce in starše najprej sprejela v telovadnici. Tam jih je čakala poučna igrica in osnovna navodila za obnašanje v šoli. Sledil je glavni del prvega šolskega dne, saj so tutorji popeljali v dva razreda 39 prvošolcev.

Na koncu Prešernove ulice je Osnovna šola Olge Meglič, ki je ob prvem šolskem dnevu otroke in starše presenetila z odličnim programom Matjaža Kekca in Tine Vrdjuka Kekec. Sledil je skok v učilnice, kjer so pozdravili 37 prvošolcev.

V dveh delih so v športni dvorani Osnovne šole doktorja Ljudevita Pivka izpeljali program za vse učence. Prvi del je bil informativne narave, drugi del pa zabavne narave z igrico. Z veseljem so na šoli pozdravili vse učence in med njimi 27 novicev ter trinajst prvošolcev.

Ptujske osnovne šole bo šolskem letu 2024/25 skupno obiskovalo 2.141 učencev.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 4. septembra 2024.)

Dodaj odgovor

Za komentiranje se je potrebno prijaviti.

Na vrh