Domov » Novice » Delovanje Badminton kluba Ptuj

Delovanje Badminton kluba Ptuj


Ob koncu avgusta leta 1993 je bil ustanovljen Badminton klub Ptuj, ki ga je kot predsednik vodil Iztok Trafela. Njegovo mesto je kasneje zasedel Aleksander Čeh in več kot dvajset let sedaj klub vodi Dušan Bosilj. Na ustanovitveni skupščini so sprejeli pravila kluba in so se dogovorili, da bodo za potrebe treniranja badmintona na Ptuju najeli telovadnico Osnovne šole Mladika.

Proti koncu devetdesetih let je klub začel pridobivati današnjo podobo, ki ima poudarek na rekreativnem igranju badimintona. V tistem obdobju so organizirali prve turnirje za osnovnošolce in člane, medtem ko se je leta 2000 klub dokončno ustalil v dveh dvoranah.
Klub skozi zgodovino ni imel članov, ki bi dosegali vrhunske rezultate na državnem nivoju, vendar so se rekreativci večkrat uvrstili med najboljše na turnirjih po Sloveniji. Že od začetka delovanja pa so organizirali in nastopali na različnih tekmovanjih.

V klubu imajo sedemintrideset članov, ki trenirajo v dveh vadbenih sklopih. Vrata Badminton kluba Ptuj so odprta za vse, ki bi se radi spoznali s tem športom. Na Ptuju se z njim ukvarjajo že več kot 30 let in v tem obdobju so v klubu zabeležili več kot 300 članih ali aktivnih igralcev badmintona.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 18. oktobra 2024.)

Dodaj odgovor

Za komentiranje se je potrebno prijaviti.

Na vrh