Domov » Novice » Dan odprtih vrat Zdravstvenega doma Ptuj

Dan odprtih vrat Zdravstvenega doma Ptuj


Ob svetovnem dnevu varnosti pacientov je tudi v Zdravstvenem domu Ptuj poteka dan odprtih vrat. Dan je postregel z različnimi aktivnostmi, predstavitvami dejavnosti Zdravstvenega doma Ptuj.

Na dnevih odprtih vrat, brezplačnih meritvah, delavnicah in predavanjih so poudarjali pomen pravilne in pravočasne diagnostike ter sodelovanja med pacienti in zdravstvenimi delavci za izboljšanje varnosti v zdravstvu. V fokusu pa še vedno ostaja tudi preventivna dejavnost. Ptujski Center za krepitev zdravja je začel delovati pred natanko enim letom. V Centru za krepitev zdravja se je moč srečati z inovativnimi programi in strokovnjaki, ki bodo pomagali na poti do optimalnega zdravja. Skozi pestro paleto storitev, vključno z najsodobnejšo tehnologijo, svetovanjem prehranskih strokovnjakov, vadbo pod vodstvom izkušenih kineziologov oziroma fizioterapevtov ter številnimi drugimi aktivnostmi.

Moto letošnjega svetovnega dneva varnosti pacientov, ki ga zaznamujemo 17. septembra, se glasi Izboljšanje diagnostike za varnost pacientov. Skozi slogan kampanje Naredite prav, da bo varno Svetovna zdravstvena organizacija poziva k skupnim prizadevanjem bolnikov in njihovih bližnjih, zdravstvenih delavcev, vodstvenih delavcev v zdravstvu in odločevalcev zdravstvene politike, da sistemsko pristopijo k zmanjšanju napak, so sporočili iz Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije ter Zveze strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 25. septembra 2024.)

Na vrh