Domov » Novice » Strategije mobilnosti za bolj zelena mesta

Strategije mobilnosti za bolj zelena mesta


Strokovnjaki s področja trajnostne mobilnosti, urbanizma in na naravi temelječih rešitev so predstavili primere dobrih praks spreminjanja potovalnih navad in trajnostnih rešitev za ozelenitev mest.

Delavnica z naslovom “Strategije mobilnosti za bolj zelena mesta”, je potekala v sklopu projektov CityWalk 2.0 in GreenScape CE. Ideje, ki se v sklopu projektov izvajajo, ne bodo ostale zgolj na papirju. Za zeleni prehod in rešitve je predvsem za prebivalce mesta in prihodnost izjemno pomemben projekt GreenScape CE. Na delavnici je bila predstavljena tudi občinska celostna prometna strategija (OCPS) MO Ptuj, ki je v fazi priprave, vsebovala pa bo najprimernejše in stroškovno najučinkovitejše ukrepe za obdobje sedmih let.

OCPS je sedemletni temeljni strateški dokument občine o usmerjanju razvoja in celostnega upravljanja prometa na njenem območju. Namen OCPS je sprememba potovalnih navad v občini in izboljšanje pogojev za hojo, kolesarjenje, javni prevoz ter drugih alternativnih oblik mobilnosti zaradi zmanjšanja osebnega motornega prometa. Rezultat celotnega dela bo na mestnem svetu sprejeta Občinska celostna prometna strategija s pripadajočim akcijskim načrtom, ki bo vseboval najprimernejše in stroškovno najučinkovitejše ukrepe za obdobje sedmih let (2025-2031).

Organizatorja dogodka sta bila ZRS Bistra Ptuj in Mestna občina Ptuj.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 25. septembra 2024.)

Na vrh