Domov » Novice » Aktivno mesto, pridi v mesto – sejem Lokalko

Aktivno mesto, pridi v mesto – sejem Lokalko


11. septembra se je odvil še zadnji dogodek v okviru letos novih vsebin mesta Aktivno mesto – Pridi v mesto. V letošnji sezoni je namreč z namenom prebujanja dogajanja v mestu Javni zavod Ptuj zagnal projekt predstavitev različnih deležnikov okolja, dogodki pa so se zvrstili vsako sredo od 12. junij dalje.

Od začetka poletja dalje so srede od pol šeste ure zvečer v starem mestnem jedru rezervirane za predstavitve najrazličnejših dejavnosti športa (spoznavali smo odbojko s pomočjo ženskega odbojkarskega kluba Ptuj, svoj šport so najmanjšim predstavili ptujski golfisti), opravljanja javnih služb, predstavili so se  gasilci PGD Ptuj in delili nasvete kako ravnati v primeru požara različnih vrst, ob sredah  se je v mestu plesalo različne plesne zvrsti – seing, salso in še bi lahko naštevali. Zadnji dogodek letošnje sezone je povezal lokalne umetnike – ponudnike izdelkov domače obrti.

CID Ptuj, Javni zavod Ptuj je sicer s sejmom Lokalko pričel že pred časom, tudi dober odziv na Mestni tržnici je pokazatelj, da zgodba, ki jo gradijo ima svojo ciljno publiko.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 20. septembra 2024.)

Na vrh